Wat is een sheet mask?

08 Januari 2019

Zoals zoveel leuke beauty trends komen ook de sheet masks uit Azië overgewaaid. Daar is het hot om je huid te hydrateren met een doekje. Eigenlijk is de naam verkeerd gekozen want een sheet mask is geen écht masker. Het is een bio-cellulose doekje dat gedrenkt is in een verzorgend serum. Geniet van een kwartiertje aandacht voor jezelf en kom even helemaal tot rust. Zo heb je meteen een momentje mindfulness!

Hoe breng je het aan?

Je start best op je voorhoofd en strijkt het dan zo glad naar beneden toe zodat er geen lucht tussen je huid en het vliesje zit. Er zijn gaten voor je ogen, neus en mond, zodat je nog kan zien en ademen tijdens het masker. Het is de bedoeling om het een kwartiertje zijn werk te laten doen en daarna het masker weer af te nemen. Overgebleven product kan je daarna met je handen verder inmasseren, vergeet daarbij zeker je hals en decolleté niet. Laat je masker niet eindeloos op je gezicht liggen, want dan doe je de positieve effecten van het product teniet.

Een keer per week een sheet mask gebruiken is voldoende. Reinig eerst je huid en breng vervolgens het vliesmasker aan. Daarna kan je nog een dagcrème gebruiken om je beautyritueel af te sluiten.

Het is een ideaal masker voor op vakantie, geen gesleur met grote potten, geen gedoe met allerlei zalfjes. Dankzij de individuele, luchtdichte verpakking behouden de extra actieve ingrediënten bovendien perfect hun kracht.

Wat doet het?

Het hoofddoel van een sheet mask is je huid intens te hydrateren.

Bij Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen hebben we uiteraard ook sheet masks! Ze zitten in een speciale gelaatsverzorging en je kan ze aankopen bij de receptie voor thuisgebruik. Je hebt de keuze tussen een cryo- of collageenmasker. Het eerste is ideaal voor de droge huid die nood heeft aan hydratatie en moet gekalmeerd worden. Het tweede masker zorgt voor versteviging, een verhoging van het natuurlijk collageengehalte en vermindert fijne lijntjes.

#ikkoopbelgisch

Onze producten zijn van ons huismerk Sirène, een speciaal voor ons ontworpen lijn verzorgingsproducten uit een Belgisch labo. Ze zijn enkel te koop aan de receptie van Thermae Boetfort, Thermae Grimbergen en Thermae Sports Merchtem.