Sabai betekent 'geen zorgen' of 'een goed gevoel'. En dat is exact wat je krijgt na een paar uurtjes in ons badpakgedeelte. Wie niet houdt van naakt kuren, kan hier genieten van sauna en wellness. Regelmatig naar de sauna gaan, is gezond. Je weerstand krijgt een boost, je bloedcirculatie is optimaal en dankzij het zweten worden je vochtreserves regelmatig ververst.

In het badpakgedeelte van Thermae Grimbergen vind je naast drie verschillende sauna's nog heel wat wellnessmogelijkheden zoals een floatingruimte waar je ontdekt hoe het voelt om gewichtloos te drijven in zout water. Ook een stoombad, jacuzzi en zwembad behoren tot de mogelijkheden.

Voor mannen zijn enkel korte, aanpassende zwembroeken toegelaten omwille van hygiënische redenen. Vrouwen kunnen kiezen tussen bikini of badpak. Wil je graag het naaktgedeelte proberen? Wie een toegang neemt tot Thermae Grimbergen, kan zowel in het badpak- als het naaktgedeelte ontspannen mits het respecteren van de kledingregels.

Huren

Iets vergeten? Aan de receptie kan je een badjas, handdoek, slippers, badpak en/of zwembroek huren.

Sauna Terracotta

De sauna is gemiddeld 70°C warm.

De Terracotta Sauna is volledig opgebouwd uit terracottategels die de warmte goed vasthouden en traag weer afgeven. Bovendien baadt deze gezellige sauna in intiem licht zodat je zintuigen niet worden geprikkeld en enkel bezig zijn met het saunagebeuren zelf.

 • In de sauna moet je met je hele lichaam op een handdoek zitten.
 • Vlak naast de Terracotta Sauna vind je een douche om af te koelen.
Sauna Terracotta

Sauna Mediterrana

De sauna is gemiddeld 90°C warm.

Een van de wanden van de Sauna Mediterrana is volledig in glas, daardoor heb je een ruim zicht op de Moorse binnenkoer. Het is de grootste sauna in het badpakgedeelte van Thermae Grimbergen en vormt dan ook de ideale plek voor een van onze vele opgietsessies.

 • Met zicht op de Moorse binnenkoer.
 • Hier wordt elke dag een opgietsessie gegeven.
Sauna Mediterrana

Infraroodsauna

Een infraroodsauna werkt anders dan een gewone sauna; de warmte dringt dieper in je lichaam, waardoor je het effect op je spieren voelt. Ze worden grondiger opgewarmd en kunnen nog beter ontspannen. Bovendien zorgt infrarood voor een betere stofwisseling en afvoer van de opgeslagen afvalstoffen.

 • De infraroodsauna bevindt zich in de tuin.
 • Je zet de infraroodpanelen handmatig aan.
Infraroodsauna

Turks stoombad

Het Turks stoombad (of 'hamam') is een warme, vochtige ruimte die de ademhaling verlicht. De temperatuur ligt veel lager dan in een sauna en de vochtigheid tot liefst tien keer hoger, waardoor de gevoelstemperatuur intens kan aanvoelen. Het opent de poriën en reinigt de huid.

 • Neem deel aan een scrubsessie voor een zijdezachte huid.
 • Gebruik de waterslangen om de banken te reinigen voor en nadat je gaat zitten.
Turks stoombad

Jacuzzi

De grote jacuzzi bestaat uit een bubbelbad (indoor) en een warme zone met ligvorm (outdoor). Terwijl je lichaam ontspant in het warme water, kan je je geest leegmaken door ontspannende muziek of juist even uitwaaien in de buitenlucht. Of misschien wissel je graag af?

 • De jacuzzi heeft een binnen- en buitengedeelte.
 • Je kan zowel zittend als liggend relaxen.
Jacuzzi

Zwembad

Het buitengedeelte van Thermae Grimbergen telt twee zwembaden. Ze zijn er om op een aangename manier je spieren en gewrichten te ontspannen , je lichaam zo min mogelijk te belasten en om alle druk te voelen wegebben. Redenen genoeg om even te gaan baden!

 • Het water is ongeveer 32°C.
 • Het badpakgedeelte telt twee zwembaden.
Zwembad

Floating

De floating is een cirkelvormig bad waarin je op aangenaam warm water met een zeer hoog zoutgehalte drijft. Tijdens een floatingsessie kom je in een diepe toestand van ontspanning terecht. Alle spieren ontspannen, de hartslag daalt en er is geen sprake meer van stress!

 • Je ligt best alleen in deze cabine met je hoofd tot je oren onder water.
 • Je bereikt een ontspanningsniveau dat vergelijkbaar is met de REM-slaap.
Floating

Dompelbad, warme en koude douches

Hygiëne is topprioriteit, daarom is douchen aan het begin van je bezoek, na elke sauna en sanitaire stop een vereiste. Een goed gereinigde huid heeft minder verstopte poriën en gaat dus ook beter zweten. En dat is gezond! Vergeet zeker geen koude douche te nemen om na een sauna opnieuw goed af te koelen.

 • Propere poriën laten het zweet beter door.
 • Een koude douche of dompelbad brengt je lichaam terug op temperatuur.
Dompelbad, warme en koude douches

Moorse binnenkoer

Kom tot rust op een van de ligbedjes in het zonnetje op onze Moorse binnenkoer. Je vindt er vlak voor de Sauna Mediterrana het koude dompelbad. Ter hoogte van de jacuzzi bevindt zich het zwembad dat bestaat uit twee delen en naast het zwembad loop je de prachtige tuin in met de infraroodsauna.

 • Op de binnenkoer vind je een koud dompelbad.
 • Via de binnenkoer bereik je de tuin met de infraroodsauna.
Moorse binnenkoer

Relaxatieruimte

Bij een saunasessie gaat je hartslag omhoog, daarom moet je je lichaam ook wat rust gunnen. Op de verwarmde zitbanken kan je rustig je ogen sluiten, een boek lezen of even wegdromen.

 • Gun je lichaam voldoende rust tussen de verschillende warmtepieken.
 • Elektronische apparaten zijn verboden in de thermen, breng dus een écht boek mee of lees in één van onze magazines.
Relaxatieruimte