Vier therapieënsauna

09 Februari 2017

In deze sauna combineren we maar liefst vier verschillende therapieën. Je vindt deze sauna terug in het naaktgedeelte. Er zijn twee ingangen: eentje via de Mijnsauna en de tweede langs de trap aan de Eucalyptussauna.

Zouttherapie

De vloer is bedekt met zout uit één van de zoutmijnen in Polen. Deze sauna dien je dan ook met blote voeten te betreden. Op je voetzolen zitten heel wat drukpunten die zo worden gestimuleerd. Gevolg? Je doorbloeding verhoogt en lichamelijke blokkades kunnen zelfs volledig verdwijnen.

Directe infraroodtherapie

Het lichtspectrum bestaat uit verschillende stralen, infrarood vormt er daar eentje van. Het is een licht dat door onze huid ook als warm wordt ervaren. Ook deze therapie stimuleert de doorbloeding van je lichaam en warmt bovendien je spieren en onderhuid op waardoor de spierspanning verlicht en de huidelasticiteit verbetert.

Far infrared therapie

Waar gewone infraroodtherapie heel gericht werkt, gaan de stralen van FAR infrared zich meer verdelen over het ganse lichaam. Het zijn deze lange golfstralen die een zachte, aangename warmte geven. Het is een golflengte die we met het menselijke oog niet kunnen waarnemen, deze panelen geven dus niet die welbekende rode kleur.

Kleurentherapie

Ook kleur is een vorm van lichttherapie. Elke kleur staat voor bepaalde eigenschappen, maar toch heeft iedereen een ander gevoel bij kleur. Die gevoelens worden onder andere gevormd door je persoonlijke ervaringen. 

Rood is de eerste kleur van het lichtspectrum. Ze staat voor moed, uithoudingsvermogen en wilskracht. Rood verjaagt vermoeidheid en geeft vitaliteit en energie.

Oranje stimuleert de celvernieuwing en de stofwisseling. Deze kleur zorgt voor creativiteit, optimisme en levenslust.

Geel zorgt voor een tevreden gevoel en houdt je alert. Het is een vrolijke kleur, die staat voor persoonlijke kracht en intelligentie. Ze activeert je lever, galblaas en heeft een positieve invloed op je luchtwegen.

Groen doet je ontspannen en helpt bij oververmoeidheid en een hoge bloeddruk. Het is een rustige kleur die liefde uitstraalt en zorgt voor emotioneel evenwicht.

Blauw kalmeert en verkoelt en helpt je daardoor te ontspannen. Het is de ideale kleur om depressies te verdrijven, maar ze helpt evengoed bij huidproblemen en ze verbetert je spijsvertering. Het is een kleur die staat voor eerlijkheid en vertrouwen.

Paars/violet verbetert de werking van je lymfestelsel en verlicht bovendien pijn. Ze stimuleert je intuïtie, je verbeeldingskracht en je spirituele ontwikkeling.