Meer dan sauna alleen

21 Februari 2019

Iedereen weet ondertussen dat je op ons prachtige kasteeldomein kan komen genieten van sauna en wellness, maar Thermae Boetfort is meer dan dat alleen! Je kan hier ook heel wat bijzondere wellnessrituelen ontdekken!

Dagelijks opgietprogramma

Een opgietsessie moet je écht eens beleven. De opgietmeester maakt het extra warm in de sauna door water op de stenen te gieten en met een handdoek te wapperen. Dat zorgt ervoor dat je een adrenalineshot krijgt en extra kan genieten. Wij zijn alvast fan!

Tijdens een scrubsessie krijg je zout van de opgietmeester om je lichaam te scrubben en zo  lekker zacht te maken. Ook hier wappert de opgietmeester met een handdoek. Door de relatief lagere temperatuur in het stoombad is dit de ideale manier om je allereerste opgietervaring op te doen!

Elke dag zijn er vier verschillende scrubsessies en vijf Aufgusssessies. Er zijn er steeds twee in het badpakgedeelte en de anderen gaan door in het naaktgedeelte.

In het weekend organiseren we nog een extra scrub- en een opgietsessie in het badpakgedeelte.

Extra sessies

Elke week organiseren we heel wat extra sessies, zo is er op donderdagavond (om 20 uur) het Russische banjaritueel met berkentakken in de hamam en op zondagavond (om 20.30 uur) kan je deelnemen aan de Aufguss met klankschalen en didgeridoo in de Zoutsteen Sauna. Elke klankschaal heeft een uniek geluid en je voelt de trillingen tot in je hele lichaam. Net zoals die van de didgeridoo uiteraard.

Iets helemaal anders is de yogasessie op dinsdag. Die kan je volgen in de relaxatieruimte in de tuin van het naaktgedeelte. Het is een ontspannende, rustige sessie dus ook je hoeft helemaal geen ervaren yogi te zijn om deel te nemen.

Massages en co

Ook op onze behandelmenu staan heel wat leuke wellnessrituelen. Zo kan je drijven op zoutwater tijdens de floatingsessie, iets waar je enorm van tot rust komt en dat bovendien wonderen doet voor je huid. Meer fan van een bad? Geniet van de royale luxe van etherische oliën in het koninginnenbad of ga voor gezelligheid met zijn twee in het grote wijnbad. Beide therapieën worden gecombineerd met infrarood.

Een doe-het-zelf-peeling vind je bij de kasbahtherapie. Je zit (eventueel samen met je partner of vriend(inn)en) in een privaat stoombad en krijgt de benodigdheden om een diepreinigende peeling op je lichaam te doen. Daarna heb je een zijdezachte huid en ben je helemaal ontspannen.

Ons nieuwste ritueel tot slot: de halotherapie. Je zit met maximum 16 personen tegelijkertijd in een unieke zoutkamer. De muren, de vloer en het plafond bestaan er uit mineraal zout en er wordt ook medicinaal zout verstoven in de cabine. Je vlijt je neer en geniet van er van een body scan met klankschalen om even helemaal tot jezelf te komen.

Ook op massagegebied hebben we heel wat keuze!