Lily’s tips voor de mannenhuid

23 Januari 2019

Mannen, zijn jullie klaar voor een kleine stoomcursus gelaatsverzorging? Wij vertellen je graag waarom jij – ja ook jij! – absoluut elke dag zelf aan de slag moet gaan met onze tips en tricks voor een gezonde huid!

De mannenhuid is anders dan die van vrouwen, ze is dikker, vaak vetter en ze krijgt heel wat meer te verduren door de dagelijkse scheerbeurt. Acné, een droge huid, kleine irritaties, … mannen lopen er vaak mee rond zonder te weten dat het easy peasy is om deze kleine huidproblemen te verhelpen!

5 voordelen van een gelaatsverzorging

Nog niet overtuigd? Hier volgen 5 voordelen van het dagelijks reinigen van je gelaat.

  1. Er is minder kans op puistjes of verstopte poriën.
  2. Fijne rimpels verminderen en rimpelvorming wordt tegengewerkt.
  3. Je huid wordt weer steviger want de natuurlijke collageenproductie wordt gestimuleerd.
  4. De bloedcirculatie komt beter op gang, waardoor voedingsstoffen vlotter rondgaan en je huid gezonder is en weer straalt.
  5. Je krijgt meer zelfvertrouwen, want je voelt je beter in je (stralende) vel!

Een gelaatsverzorging in 3 stappen

Stap 1: Reinig zowel ’s morgens als ’s avonds je huid. Wie een droge huid heeft, kiest voor een crèmige substantie. Een gelachtig reinigingsmiddel is voor de vette huid. Gebruik NOOIT een gewone zeep, die droogt je huid uit. Een keer per week een masker doet wonderen.

Stap 2: Scrub 2 tot 3 keer per week met een zachte peeling om vet, overtollig talg en onzuiverheden te verwijderen.

Stap 3: Hydrateer elke dag na het reinigen met een aangepaste dag- en/of nachtcrème.

Extra tips: Voldoende slaap, gezonde voeding, stoppen met roken en de juiste zonnebescherming zijn perfecte hulpmiddelen in je strijd voor een mooie huid!

Wist je dat? #ikkoopbelgisch

Bij Thermae.com koop je aangepaste producten voor de mannenhuid. Vraag raad aan de schoonheidsspecialistes, zij helpen je graag de producten te kiezen specifiek voor jouw huidtype. Sirène is een verzorgingslijn die exclusief geproduceerd wordt voor Thermae.com in een Belgisch labo. Topproducten aan een betaalbare prijs dus!