DE JUISTE SPORTSCHOEN

21 November 2018

VOOR ELKE SPORT DE JUISTE SCHOEN

Of je nu verslaafd bent aan RPM of toch liever op je eigen tempo op onverharde wegen loopt, iedereen heeft baat bij de juiste sportschoen. Lees je even mee?

JE BENT EEN LOOPFANAAT

Sporten en dus ook joggen gaat vaak gepaard met verschillende blessures zoals verstuikingen of blaren. Het is daarom belangrijk om de juiste loopschoen te kiezen aan de hand van bijvoorbeeld een looptest in een gespecialiseerde sportzaak. Zorg daarnaast ook voor de juiste maat en kies voor een maatje meer. Tenslotte is het belangrijk dat je schoen is aangepast aan de ondergrond. Ben je iemand die veel op de weg loopt? Ga dan voor een schoen met een goede schokdemping. Loop je liever in het bos? Kies dan voor een lichte en flexibele schoen die een goede ondersteuning van de voet biedt.

JE BENT EEN TENNISHELD

Ben je veel op de tennisbaan te vinden? Kies dan altijd voor een schoen die als gegoten zit. Een veel voorkomende blessure bij tennis is last aan de knie en pijn aan de kruisbanden. Het is daarom een must om tennisschoenen met een goede schokdemping aan te schaffen. Daarnaast moet de schoen ook voldoende zijwaartse stabiliteit bieden zodat je je voet niet teveel naar binnen en buiten moet omslaan. Tenslotte wordt tennis gespeeld op diverse ondergronden en bepaalt dit laatste ook het type tennisschoen. Speel je dus vaak op gravel? Kies dan voor een schoen met een degelijke grip, een goed ontworpen buitenzool en een stevige buitenkant. Ben je eerder een rasechte grasspeler? Kies dan voor een schoen met een flexibele buitenkant.

JE MIST BIJNA NOOIT EEN SH’BAM CLASS

Wie leeft er zich niet graag dansend uit op latin beats? Sh’Bam is de pittige variant van Zumba en is de perfecte manier om je conditie op te krikken. Om de workout op een correcte manier uit te voeren heb je echter een goede schoen nodig. Omdat je bij Sh’Bam heel veel moet draaien, is het belangrijk dat je kiest voor een heel lichte en veerkrachtige schoen zonder grip. Gooi die stevige loopschoenen dus aan de kant en ga voor licht en comfortabel schoeisel met een hippe en smaakvolle uitstraling. You go girl!

JE HOUDT VAN KRACHTTRAINING

Hou je van krachttraining en wil je zo snel mogelijk spierbundels kweken? Bij het werken met gewichten ligt de focus op stabiliteit. Het is daarom belangrijk dat je investeert in een schoen met een platte zool zodat je op elk moment het contact met de grond kan behouden.

JE BENT VERSLAAFD AAN RPM EN INDOOR CYCLING

Is fietsen je grote passie? Dan vind jij zonder twijfel je gading in ons huidig aanbod aan RPM- en Indoor Cycling lessen. Voor deze workouts kan je starten met een traditionele sportschoen. Toch is het beter om na verloop van tijd je schoenen om te ruilen voor schoeisel dat je kan vastklikken aan je pedalen waardoor je voeten niet langer kunnen schuiven. Je workout zal hierdoor niet alleen vlotter, maar ook efficiënter verlopen.