1.001 wellnessrituelen

21 Februari 2019

Thermae Grimbergen heeft meer dan 20 jaar ervaring in de saunawereld. Je kan er niet alleen terecht voor sauna en wellness in badkledij of naakt, maar je kan er ook genieten van heel wat speciale wellnessrituelen!

Dagelijks programma

Dagelijks worden er in Thermae Grimbergen minstens acht saunarituelen georganiseerd: drie scrubsessies (één in het badpakgedeelte en twee in het naaktgedeelte) en vijf opgietsessies (één in het badpakgedeelte en vier in het naaktgedeelte).

Bij een opgietsessie giet de opgietmeester water op de stenen waardoor het warmer wordt en blaast hij als het ware die hete lucht naar je toe door met een handdoek te warmen. Door die slag warme lucht krijg je een échte energy boost! Is het je eerste keer? Lees dan zeker onze tips!

Een scrubsessie wordt steeds gedaan in een stoombad, waar de luchtvochtigheid hoger is. Je krijgt bij de start van de sessie een handvol zout om je lichaam te scrubben, daardoor verwijder je de dode huidcellen en onzuiverheden én door de draaiende bewegingen versnelt de bloedsomloop en krijgt je huid dus meer zuurstof. Ze voelt na de scrubsessie dus niet alleen superzacht aan, maar ze ziet er ook stralend uit!

Extra rituelen

Elke vrijdag kan je deelnemen aan de Bamboe Zen Sessie (om 20 uur) in de Bamboe Sauna. Je geniet er van een korte massage met bamboestokken tijdens de opgietsessie. Elke zaterdag en zondag staat er om 18 uur een extra opgietsessie in de Kelo Sauna op het programma. En op zondagavond is er om 19.30 uur een unieke Aufguss met klankschalen en didgeridoo. Een unieke ervaring!

Aan de bovenstaande rituelen kunnen al onze klanten de dag van hun bezoek kosteloos deelnemen.

Bijzondere massages

Mag het wat meer zijn? Reserveer dan een massage. Wil je eens wat anders dan een simpele rug-, schouder- en nekmassage? Neem dan een kijkje bij de volgende rituele massages: