Mannen verdienen verzorging

09 Februari 2017

Wie schoonheidsbehandeling zegt, zegt vrouw. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Uit onderzoek is gebleken dat de mannenhuid gemiddeld 20% dikker is dan die van een vrouw. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat de man op meer plaatsen en in grotere hoeveelheden dan de vrouw talg aanmaakt. Talg zorgt ervoor dat de huid vetter wordt, als gevolg hiervan ondervindt een man vaker last van puistjes en mee-eters. Buiten een hoger gehalte aan talg zal een man in verhouding meer zweet produceren dan een vrouw, hierdoor schommelt een mannenhuid vaker tussen twee extremen, van een erg vettige huid naar een sterk uitgedroogde huid.  Alsof dat nog niet genoeg is opteren de meeste mannen voor een dagelijkse scheerbeurt. Zeker na het scheren met een scheermesje kan de huid irritaties vertonen.   

Is een gezichtsbehandeling dan enkel voor vrouwen? Duidelijk niet, je zou zelfs kunnen stellen dat een mannenhuid minstens evenveel aandacht en verzorging nodig heeft als de huid van een vrouw. 

Ook als man kan je bij ons terecht voor een gezichtsbehandeling op maat, met aangepaste producten voor een mannenhuid.  Zo kan je genieten van een 25 minuten durende behandeling waarin je huid gereinigd wordt met een reinigingsmelk en –lotion. Daarna worden d.m.v. een peeling alle dode huidcellen verwijderd. Tot slot krijg je een hydraterend gelmasker terwijl je hoofd heerlijk gemasseerd wordt. Nog niet overtuigd? Opteer dan voor een meer uitgebreide gezichtsbehandeling waarbij je huid nog extra in de watten wordt gelegd met een reinigend leemmasker. De peeling wordt uitgevoerd met lavendel- en citroenextracten waardoor ze grondiger reinigt en beter hydrateert. Je geniet van een extra lange massage met een hydraterende lotion. Indien je je gezichtshuid de ultieme behandeling wil geven dan raden wij de 80 minuten durende super gelaatsverzorging aan. Buiten de extra lange massage wordt je gezicht ook behandeld met een vapozone waarna we de comedonen volledig verwijderen.