Mannen smeren ook!

27 December 2013

Vroeger besteedden enkel vrouwen tijd aan het uitkiezen van de juiste crèmes en reinigingsproducten om hun schoonheidsideaal na te streven. Ook mannen zie je nu meer en meer in de cosmetica-afdeling op zoek naar de perfecte dag- en nachtcrème en welke scrub het beste is voor hun huidtype.

Tegenwoordig besteden mannen evenveel tijd in de badkamer als hun vrouw. Dagelijks reinigen na het scheren, kijken of de wenkbrauwen niet bijgeknipt moeten worden, tijd nemen om het kapsel in de juiste vorm te krijgen, dit is al lang geen zeldzaam scenario meer.

Schoonheidsproducten voor mannen zijn booming business, toch zijn er nog enkele macho’s die niet overtuigd zijn van het nut van de verschillende soorten crèmes en scrubs.

3 redenen waarom mannen ook moeten smeren.

1.         Mannen & Rimpels

Zelfs Brad Pitt zal op latere leeftijd rimpels krijgen.  Het verouderingsproces treedt bij mannen later op dan bij vrouwen, omdat de mannenhuid gemiddeld 20% dikker is dan een vrouwenhuid. Maar eenmaal mannen rimpels krijgen, zullen ze ook vaak dieper worden dan bij vrouwen. Anti-aging producten ‘to the rescue’...

Telkens bij het douchen een diepreinigende schuimgel of een hydraterende dag- en nachtcrème gebruiken kan wonderen doen.

2.         Ongewenste puistjes

In de mannenhuid zitten meer talgklieren dan in een vrouwenhuid, hierdoor krijgen mannen veel sneller puistjes. Een simpele oplossing hiervoor is regelmatig scrubben. Zo verwijder je alle dode huidcellen en je huid ziet er veel stralender en levendiger uit.

Hier bij Thermae.com gaan we de strijd tegen acne aan, niet enkel een saunabeurt zal je poriën reinigen. Ook na een dagje sauna kan je thuis verder werken aan je vernieuwd velletje. Met onze anti-acne gel bijvoorbeeld, een crème boordevol vitamine C. Deze zal je huid zuiveren en ongewenste puistjes voorkomen of helpen verwijderen.

3.         Scheren en smeren

Scheren vergt veel van je huid en kan je huid beschadigen. Het beste voor je huid is nat scheren en erna een aftershave gebruiken. Dit zal je huid herstellen en kalmeren. Belangrijk is je nooit meteen na het scheren in te smeren, de alcohol in de aftershave zou je huid kunnen irriteren en zelfs uitdrogen. Eerst je gezicht afspoelen met lauwwarm water. Dan pas insmeren met aftershave.

Vraag bij onze receptie naar onze aftershave, boordevol natuurlijke ingrediënten. Deze zal je huid na elke scheerbeurt kalmeren, de roodheid verminderen en je huid hydrateren.