Laat de stress los in de sauna

03 Juni 2016

Haast en spoed is zelden goed, helaas hebben we in deze moderne tijden vaak een agenda die drukker gevuld is dan de Brusselse ring. Het is daarom des te belangrijker om tussen de vergaderingen, werkshiften en het pendelen wat tijd vrij te maken voor jezelf.

Niets ontspant het lichaam en de geest zoals een wellnessbezoek, je krijgt de kans om je even af te scheiden van de stress die de dagelijkse wereld boordevol snelheid en prestaties met zich meebrengt. Professor Herbert Benson van de Harvard Medical School in Boston zei: "Het lichaam heeft meer nodig om te herstellen dan een half uurtje televisie kijken. Alleen een efficiënte relaxatietechniek die de stressactiviteit in de hersenen doet stoppen biedt soelaas." Een sessie in de sauna heeft tal van lichamelijke voordelen, maar is dus ook heilzaam voor de geest.

Zo zal een saunabezoek de spieren ontspannen waardoor het lichaam in staat is diepgewortelde spanningen los te laten. Bij het voelen van de uitzonderlijke warmte zal het lichaam automatisch overschakelen van denken naar voelen, wat de geest de kans geeft om tot rust te komen. Ondertussen komt er ook endorfine vrij, de stof die je dat heerlijke ontspannen gevoel geeft. Het spreekt voor zich dat je in ons wellnesscentrum steeds ontspant in alle rust en stilte in de prachtige setting van een 400 jaar oud kasteeldomein.

Nog niet overtuigd? Vergeet dan niet dat je bij ons ook steeds kan genieten van verscheidene jacuzzi's, relaxatiebaden, zwembaden en relaxatieruimtes. Er is ook de mogelijkheid om te ontspannen en een mooi kleurtje te krijgen in het park. Wil je nog wat extra verwennerij? Dan raden wij je aan om wat te snuisteren in ons uitgebreide aanbod behandelingen of massages