Floating

03 Maart 2014

Ons thermencentrum beschikt over ruime, individuele floatingcabines, waar je in alle rust helemaal kunt ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Floating betekent drijven. Je drijft op aangenaam warm water met een zeer hoog zoutgehalte. Tijdens de floatingsessie, die 50 minuten duurt, kom je in een diepe toestand van ontspanning terecht. Alle spieren ontspannen, de hartslag daalt, er is geen sprake meer van stress. Uit onderzoek blijkt dat het ontspanningsniveau dat men bereikt tijdens deze therapie, vergelijkbaar is met de REM-slaap. Na de floatingsessie voel je je dan ook helemaal ontspannen en meer uitgerust. In de cabine kun je eveneens genieten van de heilzame effecten van kleurtherapie.

Ook na sportinspanningen is een floatingsessie doeltreffend: op korte tijd zijn lichaam en geest volledig ontspannen en het gevoel van vermoeide en stijve spieren verdwijnt.

In Thermae Boetfort hebben we twee floatingcabines, in Thermae Grimbergen is er één. Je kan je sessie (25 of 50 min) telefonisch of aan de receptie reserveren.